<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1843732482513221&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Genano

Verse lucht zonder warmteverlies

Zuivere en veilige luchtkwaliteit in uw klaslokalen

Is voldoende ventileren in uw school niet mogelijk of niet gewenst? Dan is luchtzuivering de betere, goedkopere en gemakkelijkste oplossing. Laat de kinderen geen les meer volgen in een koud klaslokaal.

Ik wil meer informatie

Verse lucht zonder warmteverlies

Zuivere en veilige luchtkwaliteit in uw klaslokalen

Is voldoende ventileren in uw school niet mogelijk of niet gewenst? Dan is luchtzuivering de betere, goedkopere en gemakkelijkste oplossing. Laat de kinderen geen les meer volgen in een koud klaslokaal.

Ik wil meer informatie

Waarom kiezen voor luchtzuivering?

Het is niet altijd eenvoudig om een klaslokaal voldoende te ventileren. Vaak gaat het om oudere gebouwen waarbij het installeren van een ventilatiesysteem gepaard gaat met hoge kosten. Ramen en deuren openen lijkt de meest eenvoudige oplossing. Maar dit zorgt voor hogere energiekosten en - vooral in de winter - voor een onaangenaam klaslokaal.

 

Wanneer uw school zich in een verstedelijkt gebied bevindt, is de kans ook groot dat u hinder ondervindt van lawaai en een slechte luchtkwaliteit: fijn stof, vervuiling, enz... .

 

Met luchtzuivering hoeft u geen grote werken te verrichten en hebt u minder warmteverlies. 

Indoor air protected by Genano
WhatsApp Image 2022-01-07 at 16.20.13

Voordelen van luchtzuivering

Onze Genano-toestellen worden al jarenlang gebruikt in duizenden Finse klaslokalen. Finse scholen behoren tot de top. Studies tonen aan dat luchtzuivering een positief effect heeft op absenteïsme en ook het cognitief leervermogen stimuleert.

Verbeter de luchtkwaliteit in de klassen. Met een plug-and-play toestel van Genano zuivert u de lucht zonder warmte in het klaslokaal te verliezen.

Bescherm uw leerlingen en leerkrachten. Ze blijven uren in hetzelfde klaslokaal. De technologie van Genano luchtreiniging neemt alle schadelijke stoffen uit de lucht en verwijdert daarbij ook de eventuele onaangename geuren. Maak het klaslokaal veiliger zodat leerlingen en leerkrachten altijd gezonde lucht inademen.

Door lucht te zuiveren verkleint de kans op ziektes. Genano luchtzuivering verwijdert aangetoond +99% van virussen en bacteriën uit de lucht en dit tot op nanoschaal. Maak het klaslokaal veiliger zodat leerlingen, ouders en leerkrachten zich geen zorgen moeten maken.

Onze reinigingstoestellen doen hun werk in alle stilte. Ze blijven onder de 35 decibel, dat is nauwelijks hoorbaar. Leerlingen worden ook niet langer afgeleid door mogelijk straatlawaai.

Onze toestellen zijn plug-and-play. Het enige wat u hoeft te doen, is het toestel in een stopcontact steken en het aanzetten. U kan onze toestellen eenvoudig op een houten staander plaatsen, aan een muur installeren of op gelijk welke plaats neerzetten.

Onze Genano luchtzuiveraars verbruiken slechts 20 watt, dat is bijzonder zuinig. U kan de toestellen 24 uur op 24 laten draaien zonder een gepeperde energiefactuur te krijgen. U bespaart ook kosten door minder koude buitenlucht op te warmen. Dat maakt onze toestellen niet alleen goedkoop in verbruik, maar ook een prima ecologische keuze.

De onderhoudskosten zijn heel beperkt. één keer per jaar worden de collector en de actieve koolfilter vervangen. We onderhouden het toestel jaarlijks. Zo halen we de maximale levensduur van uw toestel, zonder verrassingen.

Goede lucht wordt steeds belangrijker. Ook na de coronapandemie blijft het aangewezen om uw lucht te zuiveren. Met de luchtzuivering van Genano gaat u ook de strijd aan tegen allergieën, griep en andere ziektes. Zo blijven uw leerlingen en leerkrachten steeds in een veilige en gezonde schoolomgeving.

Positieve resultaten na een half jaar meten.

In januari 2022 kregen alle basisscholen in Edegem luchtzuiveringstoestellen. Om het aantal coronabesmettingen te beperken, werd er in elk lokaal een luchtreiniger geplaatst. Deze luchtreinigers zorgen voor een gezond binnenklimaat.

De Universiteit van Antwerpen onderzocht hoe effectief dit ook de verspreiding van het coronavirus tegenhoudt.

Na een half jaar meten is er een duidelijke positieve invloed van luchtreinigers in de klaslokalen.

Bekijk hier de resultaten

Contacteer ons

 

Wilt u ook een gezonde schoolomgeving voor uw leerlingen en leerkrachten?

Neem snel contact met ons op en we gaan in gesprek.

Contacteer ons

Waarom Genano?

Wetenschappelijke oorsprong

Onze luchtzuiveringstoestellen zijn ontwikkeld vanuit een spinoff van de Universiteit van Helsinki en de Technische Universiteit Delft. Het onderzoek en de ontwikkeling stond oorspronkelijk in teken van medische omgevingen zoals cleanrooms en ziekenhuizen. In de medische sector is een zuivere lucht van levensbelang. Onze toestellen zijn ook getest door Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek VITO.

Meer dan 20 jaar ervaring

Genano heeft inmiddels meer dan 20 jaar ervaring. In Finland is meer dan de helft van de scholen uitgerust met een Genano-toestel.

Aanbevolen door de Hoge Gezondheidsraad

Genano-toestellen maken gebruik van elektrostatische precipitatie (ESP). Dat soort toestellen wordt specifiek aanbevolen door de Hoge Gezondheidsraad van de FOD Volksgezondheid. Onze technologie wordt dan ook beschouwd als de meest efficiënte voor luchtreiniging.

Zuivere lucht als een dienst

Genano biedt u technologie van de bovenste plank met aanvullende service om dat optimaal in te zetten. Wij leveren en installeren de toestellen en komen nadien de filters vervangen en elk toestel reinigen.

Hoe werkt onze technologie van luchtzuivering?

De lucht wordt via een ventilator in het toestel gezogen. Hierna gaat de lucht door een elektrisch geladen wolk. Deze wolk zorgt ervoor dat de deeltjes een negatieve lading krijgen. Die deeltjes worden kapot geëlektrocuteerd waardoor ze tegen de positief geladen wand in het toestel gaan plakken. De deeltjes die toch kunnen doorvliegen, worden opgevangen in een collector. Dit zorgt ervoor dat quasi alles tegengehouden wordt. Tot slot gaat de lucht door een actieve koolfilter. Dit houdt ook nog geurtjes tegen.

“Door de pandemie zijn we bewust geworden van de luchtkwaliteit. Luchtkwaliteit zal ook na de pandemie een aandachtspunt blijven in het onderwijs.”

Joeri De Blauwe, Algemeen directeur Oscar Romero Scholen

Dit project is een initiatief van Airscan.org.

Airscan.org voorziet metingen van luchtkwaliteit. In dit project werd de luchtkwaliteit in een school gemeten. Genano Bv leverde hiervoor de toestellen om de lucht te reinigen.

Meer informatie

 

Ik wil meer informatie

Geef les in een warm klaslokaal met verse, gezonde lucht. Bied uw leerlingen en leerkrachten een gezonde schoolomgeving en verminder afwezigheden door ziekte. Wenst u meer informatie over hoe u dit ook in uw school mogelijk kan maken? Vul onderstaand contactformulier in, wij contacteren u zo snel mogelij

Adres:

Ernest Van Dijckkaai 10, 2000 Antwerpen

E-mail:

schools.be@genano.com

Telefoon:

+32 3 303 39 03

Volg ons op sociale media